Linkuri accesibilitate

CA confirmă că fiul fostului Procuror General al Rusiei este coproprietar la Accent TV și Primul în Moldova


Igor Deaika, fiul fostului Procuror General al Rusiei
Igor Deaika, fiul fostului Procuror General al Rusiei

Documente publicate recent pe site-ul Consiliului Audiovizualului ar confirma relatările că Igor Ceaika, fiul fostului Procuror General al Rusiei, Iurii Ceaika, este coproprietar al posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV, relatează site-ul media-azi.md.

Omul de afaceri ar deține 51% în pachetul de acțiuni al companiei ruse Media Invest Service, fondatoarea Telesistem TV, care deține ambele canale. Celelalte 49% îi aparțin lui Vadim Ciubara din Republica Moldova, informează tot media-azi.md.

Datele cu privire la proprietarii celor două posturi TV se regăsesc în declarațiile privind politica editorială pentru campania electorală în alegerile parlamentare noi din municipiul Hîncești, din 15 martie. Consiliul Audiovizualului a aprobat declarațiile în cadrul ședinței publice din 13 februarie.

Încă pe 9 ianuarie, într-un interviu cu Europa Liberă, președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, declara că autoritatea nu a fost înștiințată despre faptul că Igor Ceaika ar fi, personal, acționar la televiziuni.

„Din punct de vedere instituțional nu avem niciun semnal, nicio cerere, nimic în scris că s-ar fi produs anumite modificări în ceea ce vizează poziția dlui Ceaika în respectivul post de televiziune”, preciza Vicol pentru Europa Liberă în ianuarie.

XS
SM
MD
LG