Linkuri accesibilitate

CC: Ridicarea mandatului unui judecător la CC în caz de conflict de interese, neconstituțională


Curtea Constituțională

Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională ridicarea mandatului unui judecător la Curtea Constituțională în cazul stabilirii unui conflict de interese.

Curtea Constituționala a admis sesizarea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco, depusă după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat un control în privința președintei CC, Domnica Manole.

„Curtea Constituțională hotărăște: Se admite sesizarea depusă, se declara neconstituțional art. 19 alin (1) litera (e) din Legea cu privire la Curtea Constituțională. Decizia este definitivă”, a declarat președinta CC.

La ședință au lipsit reprezentanții Parlamentului și Guvernului.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a sesizat Curtea pe 25 iunie după ce ANI a inițiat un control în privința Domnicăi Manole.

Inspectorii ANI au anunțat că verifică dacă președinta CC, Domnica Manole, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese atunci când Înalta Curte a declarat neconstituțională hotărârea aprobată de PSRM-ȘOR privind revocarea mandatului de judecătoare constituțională a Domnicăi Manole.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG