Linkuri accesibilitate

CEC va transmite către Serviciul Fiscal lista persoanelor fizice donatoare din țară


Comisia Electorală Centrală (CEC) va transmite către Serviciul Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din țară pentru verificarea surselor de proveniență ale donațiilor. După examinarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale pentru scrutinul de duminică, 11 iulie , analizând situația din 25 iunie, CEC a constat că 42 de persoane fizice donatoare nu au avut declarate venituri sau au declarat venituri mai mici decât sumele donate, informează agenția IPN.

La şedinţa de astăzi, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a menţionat că, după examinarea rapoartelor privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală, CEC a avertizat Partidul Politic „Noi”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor” și Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale.

Comisia a avertizat, repetat, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii pentru neprezentarea raportului financiar la situația din 18 iunie și a obligat formațiunea să-l prezinte, în termen de 24 de ore sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării.

Concurenții electorali prezintă, săptămânal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. Acestea sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG