Linkuri accesibilitate

Capitala României în „scenariul roșu” din cauza numărului crescând de noi infectări cu coronavirus


București - noi măsuri sanitare, extinderea utilizării certificatului Covid, 22 septembrie 2021

Capitala României, București, a trecut în scenariul roșu COVID, după ce rata de infectare a ajuns miercuri, 22 septembrie, la 3,3 la mie. Nivel de la care certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități, începând cu vârsta de 6 ani. Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală. Intră în vigoare o serie de restricții între care restaurantele și barurile trebuie să-și reducă, înăuntru, capacitatea la max. 50%. Mitingurile și demonstrațiile sunt limitate la 100 de persoane.

Sâmbătă, 25 septembrie, la București are loc congresul Partidului Național Liberal de guvernământ la care va fi ales noul președinte al partidului. La congresul de la complexul Romexpo sunt așteptați 5.000 de delegați din toată țara, deși capitala României a trecut miercuri de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, echivalent cu cod roșu în R. Moldova.

Liderul PNL, Ludovic Orban, București, septembrie 2021
Liderul PNL, Ludovic Orban, București, septembrie 2021

Competiția pentru conducerea partidului între actualul președinte Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu a produs nu numai un război de uzură în partid și mai ales la nivelul organizațiilor și administrațiilor local, dar și o serioasă criză de guvern: PNL și-a peirdut principalul aliat USR-PLUS, care între timp a înaintat o moțiune de cenzură în Parlament, împotriva guvernului Cîțu, susținută și de partidul naționalist- extremist AUR. Moțiunea va fi dezbătută în Parlament după congresul liberalilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG