Linkuri accesibilitate

Compensațiile și majorările de pensii, salarii și alocații vor acoperi rata inflație de 14% (Natalia Gavrilița)


Natalia Gavrilița: Guvernul trebuie să fie alături de cetățeni și anume aceasta facem
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:56:08 0:00

Natalia Gavrilița: Guvernul trebuie să fie alături de cetățeni și anume aceasta facem

„Guvernul oferă compensațiile pe care poate să le ofere. Dar nu guvernul crește prețurile„ a spus președnita Maia Sandu vineri, 19 noiembrie la conferința de presă marcând un an de mandat dar si 100 de zile ale guvernării PAS.

În noiembrie, prețul la gaze a crescut cu circa 140%, de la 4,3 lei/m3 la 10,26 lei/m3 , fiind de două ori mai mare decât recordul precedent stabilit în 1998. S-a scumpit, în consecință, și căldura dar guvernul va compesa aproape 70% din acest majorări. Iar rata inflației este prognozată la peste 10%.

Premierul Natalia Gavriliță a „sigurat însă că toate de pensii, salarii și alocații sociale, decise de guvernul său „sunt mai mari decât inflația de 14% în multe cazuri, în unele cazuri am făcut ceea ce ne putem permite la acest moment, pentru că bugetăm foarte responsabil”.

Într-un interviu cu Europa Liberă vineri, 19 noiembrie, premierul Gavrilita a precizat că, în paralel, guvernul ei investește „ și în viitor, și în creșterea economică”. Este vorba, în acest moment, de infrastructură, de dezvoltare regională și de subvențiile pentru agricultură. „ (...) creăm un fond nou de dezvoltare regională și locală de 770 de milioane de lei, care se va concentra pe aceste proiecte de dezvoltare regională” a spus premierul în interviul cu Europa Liberă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG