Linkuri accesibilitate

Covidul încă n-a plecat, dar vine focul haric!


Replicile premierului interimar, Aureliu Ciocoi, și ÎPS Vladimir au fost selectate în cadrul concursului de replici Politigraf organizat săptămânal pe Facebook.

În R. Moldova, biserica a anunțat că nu va întrerupe tradiția aducerii focului haric de la Ierusalim, chiar dacă în țară e stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19.

Într-un comunicat de presă, la 10 aprilie, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a spus că „sfânta lumină” va fi adusă în Sâmbăta Mare, 1 mai, cu sprijinul unei companii aeriene nenumite, și va ajunge în fiecare parohie din R. Moldova.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, declara anterior că autoritățile examinează o eventuală restricționare a slujbelor religioase, în special în noaptea Învierii.

Este al doilea an când pandemia provoacă discuții aprinse în Moldova despre participarea la slujbe cu ocazia sărbătorilor creștine de primăvară.

Aducerea focului haric, la rândul ei, a provocat discuții mai mulți ani la rând, înainte de pandemie, din cauza unor neclarități privind cine organiza și cine plătea transportul, cine făcea parte din delegație... dar asta este cu totul altă poveste.

Anul acesta Paștele cade pe data de 2 mai. În R. Moldova este instituită stare de urgență până pe 30 mai, din cauza unei noi înmulțiri alarmante a numărului de infectări cu COVID-19.

Dacă însă suporterii președintei Maia Sandu vor reuși să „strice” starea de urgență la Curtea Constituțională, ca ea să poată dizolva mai iute Parlamentul, poate și discuția despre cât de „publice” vor fi sărbătorile de anul acesta se va relansa!

V-ar mai putea interesa:

Starea de urgență a ucis suspansul în politica moldoveană

Zina o pârăște pe Maia Europei

Stare de urgență cu doi de „dacă”

Vezi comentarii

Previous Next

XS
SM
MD
LG