Linkuri accesibilitate

Daniel Norgren


Detaliu de pe coperta albumului Buck, Daniel Norgren, 2013.
Detaliu de pe coperta albumului Buck, Daniel Norgren, 2013.

Blues minimalist suedez, simplu și nesofisticat, ca orice lucru bun făcut în casă.

Daniel Norgren
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:11:33 0:00


Daniel Norgren e un cântăreț și compozitor suedez de 37 de ani cu mare succes pe scena de folk și blues din Europa și Statele Unite.

Majoritatea celor nouă albume pe care le-a lansat din 2007 încoace sînt înregistrate acasă la el pe un casetofon cu patru piste, și de aici provine probabil căldura sunetulului analog al pieselor pe care le cântă.

Toate albumele au fost publicate la casa de discuri Superpuma Records pe care Norgren a înființat-o în 2006.

În concerte, e acompaniat de Anders Grahn la contrabass, și uneori de Andreas Filipson la orgă despre care ni se spune că e a homemade organ, o orgă artizanală.

Un cronicar muzical de la National Public Radio din Statele Unite spune că vocea lui Norgren aduce aminte de aceea a cântărețului irlandez Van Marrison, și că în piesele suedezului se poate auzi ceva din sunetul specific Sudului american.

Noi asculăm acum „Howling Around My Happy Home”, de pe albumul „Buck” din 2013, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol veți găsi înregistrarea concertului pe care Daniel Norgren și trupa sa l-au în dat în seria NPR Tiny Desk Concerts.

Blues minimalist suedez, simplu și nesofisticat, ca orice lucru bun făcut în casă.

Căutați Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG