Linkuri accesibilitate

Deputați Pro Moldova au fost în Turcia unde se bănuiește că s-ar fi aflat și V. Plahotniuc


Liderul democrat, Vlad Plahotniuc, Andrian Candu și premierul Pavel Filip după discuțiile cu președintele Igor Dodon, Chișinău, 2 aprilie 2019.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu a relatat că 11 deputați PRO Moldova au fost la sfârșitul lunii august în Turcia, unde au discutat despre participarea în alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV (relatează ZdG), Candu a precizat că deputații Pro Moldova au fost în Turcia între 29-31 august dar nu s-ar fi întâlnit cu fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Se știe, dintr-o declarație a ambasadei americane la Chișinău că Plahotniuc a plecat din Statele Unite pe 28 august iar ulterior s-a aflat că autoritățile moldovene bănuiesc că acesta ar fi fost în Turcia, de unde Procuratura Generală i-a cerut și extrădarea. Vlad Plahotniuc a plecat din R. Moldova în iunie 2019, când Partidul său Democrat a fost forțat să se retragă de la guvernare, ulterior s-a aflat că era în Statele Unite, unde ceruse azil, cerere respinsă anul acesta. Din ianuarie, Plahotniuc și familia sa apropiata au interdicție de a mai primi viză de intrare în SUA, sancțiune decisă de Departamentul de stat din cauza acțiunilor de corupție ale lui Plahotniuc, care „au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG