Linkuri accesibilitate

Erevanul spune că un al treilea militar armean a fost ucis în confruntările de la granița cu Azerbaidjanul


Armenia a declarat că trei dintre soldații săi au murit în luptele de la granița cu Azerbaidjanul, resuscitând temerile că cele două țări vecine din Caucaz s-ar putea îndrepta spre un nou război. Ministerul armean al Apărării a declarat miercuri, 12 ianuarie, că unul dintre militarii uciși a fost găsit într-o zonă în care s-au produs ciocniri intense cu o zi înainte, de care Erevan și Baku se acuză reciproc, pe fondul avertismentelor că tensiunile de-a lungul graniței se intensifică.

Oficialii azeri au declarat deja că unul dintre soldații lor a fost ucis în aceste lupte. Oficialii armeni anunțaseră anterior moartea a doi soldați, înainte ca un al treilea militar să fie găsit cu răni fatale prin împușcare.

Ministerul armean al Apărării a acuzat forțele azere de declanșarea violențelor prin deschiderea focului la 11 ianuarie într-o zonă de frontieră din provincia Ghegharkunik din estul Armeniei. De asemenea, Erevanul a acuzat forțele azere că au tras focuri de artilerie peste graniță și au folosit drone.

La rândul său, ministerul apărării din Azerbaidjan a raportat că un militar azer a fost ucis la frontiera cu Armenia „ca urmare a unei provocări armenești în direcția districtului azer Kalbacar". Ministerul Apărării din Azerbaidjan a negat că armata sa a folosit artileria sau dronele, afirmând că forțele sale „au răspuns la o provocare a inamicului”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG