Linkuri accesibilitate

FIFA a amendat Federația moldovenească de fotbal cu 25.000 de lire sterline


Emblema FIFA
Emblema FIFA

FIFA a amendat Federația moldovenească de fotbal cu 25.000 de lire sterline, după ce un copil a ridicat o dronă la meciul Moldova-Austria disputat în 1 septembrie pe stadionul Zimbru, informează portalul Dailyrecord.co.uk, citat de presa din România si Moldova.

FIFA a explicat că amenda dată este pentru încălcarea „ordinii și securității la meciuri, respectiv invadarea terenului de joc de o dronă care provoacă tulburări în timpul imnurilor naționale”, scrie sursa citată.

Proprietarul dronei este un copil de 12 ani. Cu toate acestea, polițiștii îi vor pedepsi pe părinți. Cazul a intrat și în atenția Autorității Aeronautice Civile. În zona stadionului Zimbru din Chișinău sunt interzise orice fel de zboruri, pentru că e Zonă de control eerian (CTR). Părinții copilul riscă astfel o amendă de până la 1.000 de lei moldovenești (circa 50 de euro).

De asemenea, FIFA a dictat o amendă de 8.042 de lire sterline pentru Scoția, a cărei echipă națională va întâlni săptămâna viitoare reprezentantiva Moldovei, pentru că mai mulți suporteri scoțieni au huiduit în timpul intonării imnulului național al Israelului înainte de meciul din calificările la Cupa Mondială de luna trecută.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG