Linkuri accesibilitate

FMI menține estimarea privind o creştere a economiei mondiale de 6%


Fondul Monetar Internaţional (FMI) a menţinut marţi estimarea privind o creştere a economiei mondiale în 2021 de 6%, la fel ca în prognozele din aprilie, şi a îmbunătăţit perspectivele pentru Statele Unite şi alte economii dezvoltate, în timp ce a înrăutăţit previziunile pentru o serie de state în curs de dezvoltare, afectate de sporirea numărului infecţiilor cu COVID-19, informeaza agentiile internationale de presa.

"Aproape 40% din populaţie este complet vaccinată în statele dezvoltate, faţă de 11% în economiile emergente şi un procent redus în ţările în curs de dezvoltare", a declarat Gita Gopinath, economista şefă al FMI, într-un comunicat care însoţeşte raportul.

În cazul Statelor Unite , FMI se aşteaptă la un avans de 7% în 2021 şi de 4,9% în 2022, în creştere cu 0,6 şi, respectiv, 1,4 puncte procentuale faţă de prognozele din aprilie. Proiecţiile se bazează pe măsurile masive de sprijin şi cheltuielile masive în infrastructură şi educaţie.

Pentru acest an, FMI a înrăutăţit previziunile pentru India, care se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii cu COVID-19, cu trei puncte procentuale, la 9,5%. De asemenea, prognoza privind avansul economiei chineze în 2021 a fost revizuită în scădere, cu 0,3 puncte procentuale, în urma reducerii investiţiilor publice şi a măsurilor generale de sprijin fiscal.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG