Linkuri accesibilitate

Forțele ruse au relansat atacurile împotriva uzinei Azovstal de la Mariupol


Combinatul siderurgic Azovstal bombardat de armata rusă.
Combinatul siderurgic Azovstal bombardat de armata rusă.

Forțele ruse au lansat cel puțin șase rachete de croazieră împotriva portului ucrainean de la Marea Neagră Odesa, a declaray Anton Gherașcenco, consilier al ministerului de interne de la Kiev. Gherașcenko a spus că forțele ucrainene au reuși să doboare două dintre rachete, dar armata ucraineană a confirmat că două dintre ele au lovit o instalație militară de la Odesa, iar altele două o zonă rezidențială.

Autoritățile de la Kiev a anunțat că armata rusă și-a intensificat atacurile asupra uzinei metalurgice Azovstal de la Mariupol. Știrea despre noua încercare a rușilor de a lua cu asalt uzina vine la două zile după ce președintele rus Vladimir Putin a sugerat într-o intervenție televizată că armat arusă ar trebui doar să bloheze uzina, în încercarea de a salva viața militarilor ruși care luptă pentru „catacombele” de sub Azovstal.

Se presupune că aici se află cam 2.000 de luptători ucraineni, majoritatea orașului-port Mariupol fiind deja ocupată de armata rusă. Consilierul prezidențial ucrainean Oleksi Arestovici a spus la o confeirnță de presă că rușii au reluat atacurile aeriene la Zovstal și încearcă să-l ia cu asalt. Între timp, autorităție ucrainene anunțaseră că încearcă din nou să evacueze civili din Mariupol. Nu e clar dacă forțele ruse au permis plecarea civililor din Mariupol.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG