Linkuri accesibilitate

Fostul premier nipon Shinzo Abe a murit, la câteva ore după ce a fost împușcat


Potrivit unor informații de presă, fostul premier nipon Shinzo Abe a murit, la câteva ore după ce a fost împușcat și rănit grav. El era într-un turneu electoral și ținea un discurs în orașul Nara.

Atentatul din 7 iulie este un exemplu aproape fără precedent de violență armată în Japonia, care are legi stricte privind armele de foc și un nivel scăzut de infracțiuni violente.

Postul de radio japonez NHK a anunțat decesul lui Abe. Nu au fost disponibile imediat alte detalii.

Abe, în vârstă de 67 de ani, fusese spitalizat în stare critică după ce un bărbat înarmat a deschis focul cu o pușcă de vânătoare în jurul orei locale 11,30, după cum spunea un oficial nipon, Hirokazu Matsuno.

Suspectul a fost capturat de ofițerii de poliție aflați la fața locului
Suspectul a fost capturat de ofițerii de poliție aflați la fața locului

Poliția a declarat că un bărbat în vârstă de 41 de ani, Tetsuya Yamagami, este suspectat de atentat. Acesta a declarat poliției că era nemulțumit de Abe și a vrut să-l ucidă.

Abe se afla în campanie electorală pentru viitoarele alegeri pentru Camera superioară a parlamentului, programate să aibă loc pe 10 iulie. Se estimează că partidul său va câștiga detașat. Abe a fost prim-ministrul Japoniei din decembrie 2012 până în septembrie 2020, ceea ce îl face să fie cel mai longeviv prim-ministru al țării.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG