Linkuri accesibilitate

32 persoane au plecat din sistemul educației din cauza noilor reglementări privind vaccinarea și testarea (FSEȘ)


32 persoane din sistemul educației, dintre care 18 cadre didactice, au demisionat din cauza noilor reglementari impuse de autorități privind vaccinarea anti-COVID-19, a anunțat Federația Sindicală a Educației și Științei (FSEȘ).

Într-un demers adresat prim-ministrului Natalia Gavrilița, FSEȘ anunță că rata de vaccinare la moment în sistemul educației depășește 70%, pe când rata medie de vaccinare în țară este sub 30%.

„Nu, nu mai vreau școala online” Prima zi a maratonului de vaccinare a cadrelor didactice de la Chișinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00

Totodată, FSEȘ își exprimă nemulțumirea pentru că nu a primit un răspuns din partea autorităților la solicitarea pe marginea punctului 6 din hotărârea CNESP din 23 august 2021 care impune efectuarea o dată la 14 zile a unui test la COVID din contul salariaților. În acest sens, FSEȘ reiterează adresarea către CNESP de a revizui sau a abroga acest punct, pentru a nu pune în pericol buna desfășurare a procesului educațional.

Federația mai anunță că își rezervă dreptul să atace în justiție orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze din bani proprii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG