Linkuri accesibilitate

Fuga unui coronanegaţionist în Turcia


Attila Hildmann a fost avertizat de către o „cârtiţă” inflitrată în justiţie şi s-a sustras arestării, fugind din Germania

Fuga unui coronanegaţionist în Turcia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:52 0:00

Un nou scandal zguduie Germania, după ce s-a aflat că o femeie care lucra în aparatul de justiţie din Berlin, l-a avertizat pe un extremist că i se pregăteşte arestarea. Autorităţile au confirmat între timp că această „cârtiţă”, infiltrată în justiţie, i-a furnizat informaţii secrete conspiraţionistului şi coronanegaţionistului Attila Hildmann.

Pentru a scăpa de arestarea iminentă, Hildmann (născut în Berlinul Occidental, în vârstă de 40 de ani) a fugit din Germania şi se ascunde, în prezent, în Turcia.

Attila Hildmann
Attila Hildmann

Informaţia că autorităţile intenţionează să-l aresteze a fost răspândită şi pe internet de publicaţii radicale de dreapta.

„Cîrtiţa”, în vîrstă de 32 de ani, a fost identificată şi concediată. Procuratura o anchetează pentru dezvăluirea unor secrete de serviciu. S-a mai aflat că ea ar fi o susţinătoare a lui Hildmann şi a tezelor radical-antisemite pe care acesta le-a răspîndit pe o reţea de socializare (Telegram), urmărită de peste 100.000 de persoane. Se mai spune că tînăra respectivă ar fi susţinut şi mişcarea coronosceptică, „Querdenken” (ceea ce într-o traducere aproximativă înseamnă „gândire transversală” sau „gândire laterală). Serviciul de Informaţii Interne din Germania (Verfassungsschutz) supraveghează organizaţia, considerând că acţionează pentru „delegitimarea statului”.

Cârtița Maulwurf Hildmann
Cârtița Maulwurf Hildmann

Potrivit televiziunii berlineze, Hildmann, care este etnic turc şi proprietar al unui restaurant vegan din capitala Germaniei, a fost dat în urmărire pentru propagandă extremist-naţionalistă şi antisemită.

În cursul demonstraţiilor împotriva corona-restricţiilor, Hildmann a ţinut numeroase cuvântări incitatoare. Nu a ezitat să-l elogieze pe Hitler şi s-o atace pe Angela Merkel. La demonstraţia coronascepticilor din august 2020, când unii demonstranţi au încercat să forţeze uşa de intrare în clădirea Parlamentului, Hildmann a spus:

„Hitler a fost o binecuvântare în comparaţie cu comunista Merkel – pentru că ea împreună cu Gates planifică un genocid global cu 7 miliarde de victime.” (A se vedea: „Attila Hildmann. Portretul unui coronanegaţionist extremist”, RFE, 2.9. 2020.)

În alte cuvântări şi mesaje digitale, el a pledat pentru acţiuni violente contra celor care vor să impună, ceea ce el numeşte „o dictatură sanitară”.

Într-un interviu acordat unor jurnalişti care au pregătit un documentar despre acest caz (care va fi difuzat pe data 4 noiembrie a.c. de canalul 1 al televiziunii publice, ARD), Attila Hildmann a declarat că nu se va mai întoarce în Germania.

Previous Next

XS
SM
MD
LG