Linkuri accesibilitate

Guvernul PAS modifică schema de compensare a medicamentelor


Guvernul PAS vrea să renunțe de la 1 noiembrie la schema de compensare a medicamentelor moștenită de la predecesorul său, care ar fi favorizat anumiți producători de medicamente.

Declarația despre posibila schimbare a regulilor introduse în urmă cu nici un an și jumătate a fost făcută pentru IPN de Zinaida Bezverhni, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„De la 1 noiembrie, jumătate din medicamentele pe aceeași moleculă – dintre diferitele denumiri, ale diferiților producători – vor fi compensate. Consumatorii le vor putea procura la jumătate de preț. Prin aceasta se va lărgi accesul consumatorilor la medicamente, ei vor putea beneficia de o gamă mai largă de medicamente, ale unui număr mai mare de producători. Nu va mai fi un singur producător pentru medicamente din aceeași categorie”, a declarat Bezverhni.

De asemenea, un alt oficial de la Ministerul Sănătății, Silvia Munteanu, a infirmat zvonul că unele medicamente nu ar mai fi compensate la fel de generos ca în trecut din cauză că banii ar fi direcționați prioritar spre cumpărarea de vaccine anti-COVID-19.

„Compensarea medicamentelor din fondurile de asigurare medicală obligatorie nu are nici o legătură cu procurarea vaccinurilor”, a insistat Silvia Munteanu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG