Linkuri accesibilitate

Guvernul va aloca compensații de 1,6 milioane lei victimelor represiunilor politice


Guvernul Nataliei Gavrilița a aprobat astăzi alocarea a 1,6 milioane de lei din bugetul de stat pentru compensarea pagubei materiale provocate persoanelor supuse represiunilor politice, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Cabinetului de miniștri.

Potrivit Hotărârii de Guvern, șapte persoane vor beneficia de compensații pentru valoarea averii confiscate, naționalizate sau de care au fost deposedate victimele supuse represiunilor politice.

Mijloacele financiare vor fi transferate către autoritățile publice locale pentru distribuirea ulterioară către beneficiari. Astfel, circa 776 mii de lei vor fi transferate către Consiliul raionul Anenii Noi; 548 de mii de lei – Consiliul raionului Cimișlia, iar 238 de mii de lei - spre Consiliul raional Sângerei. Circa 115 mii de lei vor fi transferate Consiliului raional Ialoveni, iar aproape 10 mii de lei - raionului Soroca.

În acest scop, în bugetul de stat pentru 2021, au fost aprobate mijloace financiare în sumă de 6,25 milioane de lei, dintre care 1,12 milioane de lei au fost executate, iar soldul rămas constituie cca 5,12 milioane de lei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG