Linkuri accesibilitate

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” în dezbaterea Senatului român


August 2018: campania USR de strângere de semnături pe petiția „Fără penali în funcții publice”.
August 2018: campania USR de strângere de semnături pe petiția „Fără penali în funcții publice”.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, lansată de Uniunea Slavați România (USR) se află pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Senatului României.

Președintele Uniunii Salvați România , Dan Barna avertiza că „ iniţiativa semnată de 1 milion de români (este la un pas) să ajungă în Constituţie prin referendum pe 6 decembrie. Dar totul depinde acum de PSD şi PNL”, a scris el pe Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 14 iulie, propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României – „Fără penali în funcţii publice”. S-au înregistrat 295 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Propunerea legislativă prevede completarea articolului 37 din Constituţie – Dreptul de a fi ales – cu un nou text, potrivit căruia cetăţenii condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.

Mai multe: romania.europaliberă.org

XS
SM
MD
LG