Linkuri accesibilitate

Apelul pentru reintegrarea în competiții a echipelor de hochei ale Rusiei și Belarusului a fost respins


Președintele rus Vladimir Putin (dreapta) și jucătorul Alexei Kasatonov în timpul unui meci amical de gală din Liga de hochei

Consiliul de disciplină al Federației Internaționale de Hochei pe Gheață (IIHF) a respins apelurile Rusiei și Belarusului împotriva deciziei IIHF de a le interzice competiția din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Decizia consiliului din 5 iulie a venit în aceeași zi în care Statele Unite și alți aliați ai Ucrainei au cerut suspendarea participării reprezentanților Rusiei și Belarusului în cadrul federațiilor sportive internaționale. Consiliul de disciplină a analizat apelurile Rusiei și Belarusului la decizia Consiliului IIHF din 28 februarie. Consiliul a declarat că decizia „nu a fost o sancțiune, ci o politică de siguranță” și a spus că decizia nu a fost discriminatorie și a fost proporțională.

Decizia IIHF de a suspenda toate echipele naționale ale Rusiei și Belarusului a fost anunțată la patru zile după ce trupele rusești au fost trimise în Ucraina. Federația a declarat atunci că măsură era luată pentru a asigura siguranța jucătorilor, a fanilor și a celorlalți participanți la turnee.

Apelul de suspendare a organismelor de conducere a sporturilor din Rusia și Belarus a fost anunțat de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că Statele Unite și alți 34 de aliați ai Ucrainei îndeamnă, de asemenea, organizațiile sportive să ia în considerare suspendarea transmisiunilor de competiții în Rusia și Belarus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG