Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a cerut Rusiei să accepte o încetare a focului pentru a permite restabilirea alimentării cu energie electrică a centralei de la Cernobîl, locul unuia din cele mai grave dezastre nucleare din lume.
Compania națională de energie Ukrenergo a anunțat că centrala a rămas fără curent din cauza deteriorării unor linii de înaltă tensiune. Întreruperea pune în pericol aproximativ 20 de tone de deșeuri radioactive care trebuie să fie răcite în mod constant pentru a împiedica scurgerile de radiații ce pot pune în pericol „Ucraina, Belarus, Rusia și Europa”.
Ministrul moldovean de externe Nicu Popescu a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că ţara sa este „cel mai fragil vecin al Ucrainei”, motiv pentru care are nevoie de sprijin şi de finanţare europeană pentru că, spune diplomatul, „nimeni nu are niciun interes ca realitățile din Republica Moldova să se degradeze mai mult”.
Ucraina a acuzat forțele militare ruse de bombardarea unui spital de copii din Mariupol. Consiliul municipal din Mariupol a declarat că spitalul a fost distrus, adăugând că nu are încă informații despre posibilele victime.
Președintele Volodimir Zelenski a condamnat atacul, spunând că copiii zac blocați sub dărâmături în urma bombardamentelor rusești. Liderul de la Kiev și-a reluat apelul pentru o zonă de interdicție aeriană condusă de NATO deasupra Ucrainei pentru a proteja țara de bombardamentele aeriene rusești.
Atacul aerian rusesc asupra spitalului de copii din Mariupol nu a făcut victime, însă cel puțin 17 persoane au fost rănite, a declarat șeful administrației regionale de stat Donețk, Pavel Kirilenko, citat de agenția UNIAN.