Autoritățile de reglementare din Rusia au solicitat ca rețeaua de socializare Meta (fostă Facebook) să fie desemnată „organizație extremistă”, după ce compania a confirmat că își va schimba temporar politicile pentru a permite apeluri la violență împotriva forțelor ruse. Totodată au cerut blocarea rețelei Instagram, subsidiară a companiei Meta, ultima rețea de socializare occidentală care mai opera liber în Rusia.Președintele rus Vladimir Putin i-a spus liderului belarus Alexandr Lukașenka că au existat unele evoluții „pozitive” în negocierile în curs cu liderii ucraineni.
Consiliul de Securitate ONU se întrunește vineri, la cererea Rusiei, pentru a discuta acuzațiile Moscovei că Ucraina ar dezvolta arme chimice cu ajutorul Statelor Unite.
Consiliul de Securitate ONU se întrunește vineri, la cererea Rusiei, pentru a discuta acuzațiile Moscovei că Ucraina ar dezvolta arme chimice cu ajutorul Statelor Unite. Misiunea americană la ONU a spus că este încercarea Rusiei de a folosi Consiliul de Securitate drept scena „strategiei sale de dezinformare”.
Aproape 2,5 milioane de persoane s-au refugiat din Ucraina de la începerea invaziei ruse, pe 24 februarie, informează Agenția ONU pentru refugiați (UNHCR). Marea majoritate ajung în continuare în Polonia (peste 1,5 milioane) și alte țări vecine, membre ale Uniunii Europene. În R. Moldova se află acum peste 100.000 de refugiați din Ucraina.
Alte aproximativ 100.000 de persoane au plecat spre Rusia de la declanșarea invaziei, majoritatea din regiunile separatiste din estul Ucrainei. Potrivit autorităților ucrainene singurele coridoare de evacuare a civililor din orașele asediate respectate de armata rusă sunt cele care duc spre Rusia sau Belarus.
Aproape 3 milioane de persoane în Ucraina au nevoie de ajutor, estimează UNHCR și peste 850.000 și-au părăsit locuințele pentru a se refugia în alte părți ale țării.