Linkuri accesibilitate

Invazia rusă în Ucraina, ziua 16 | ONU: numărul refugiaților a ajuns la 2,5 milioane

  • Politicianul rus Alexei Navalnîi cere, din închisoare, organizarea mai multor proteste anti-război
  • Vladimir Putin spune că „voluntarii” străini sunt bineveniți în războiul din Ucraina
  • Armata Rusiei pare să extindă ofensiva împotriva Ucrainei
  • ONU: Numărul refugiaților de război ucraineni a ajuns la 2,5 milioane
  • Kamala Harris: Rusia a comis „atrocități de proporții inimaginabile”
  • Ursula von der Leyen:„Războiul lui Putin testează și rezistența democrațiilor”

Invazia rusă în Ucraina, ziua 15, AICI.

17:26 11.3.2022

Autoritățile de reglementare din Rusia au solicitat ca rețeaua de socializare Meta (fostă Facebook) să fie desemnată „organizație extremistă”, după ce compania a confirmat că își va schimba temporar politicile pentru a permite apeluri la violență împotriva forțelor ruse. Totodată au cerut blocarea rețelei Instagram, subsidiară a companiei Meta, ultima rețea de socializare occidentală care mai opera liber în Rusia.Președintele rus Vladimir Putin i-a spus liderului belarus Alexandr Lukașenka că au existat unele evoluții „pozitive” în negocierile în curs cu liderii ucraineni.

17:22 11.3.2022

Consiliul de Securitate ONU se întrunește vineri, la cererea Rusiei, pentru a discuta acuzațiile Moscovei că Ucraina ar dezvolta arme chimice cu ajutorul Statelor Unite.

17:21 11.3.2022

Consiliul de Securitate ONU se întrunește vineri, la cererea Rusiei, pentru a discuta acuzațiile Moscovei că Ucraina ar dezvolta arme chimice cu ajutorul Statelor Unite. Misiunea americană la ONU a spus că este încercarea Rusiei de a folosi Consiliul de Securitate drept scena „strategiei sale de dezinformare”.

15:27 11.3.2022

Aproape 2,5 milioane de persoane s-au refugiat din Ucraina de la începerea invaziei ruse, pe 24 februarie, informează Agenția ONU pentru refugiați (UNHCR). Marea majoritate ajung în continuare în Polonia (peste 1,5 milioane) și alte țări vecine, membre ale Uniunii Europene. În R. Moldova se află acum peste 100.000 de refugiați din Ucraina.

Alte aproximativ 100.000 de persoane au plecat spre Rusia de la declanșarea invaziei, majoritatea din regiunile separatiste din estul Ucrainei. Potrivit autorităților ucrainene singurele coridoare de evacuare a civililor din orașele asediate respectate de armata rusă sunt cele care duc spre Rusia sau Belarus.

Aproape 3 milioane de persoane în Ucraina au nevoie de ajutor, estimează UNHCR și peste 850.000 și-au părăsit locuințele pentru a se refugia în alte părți ale țării.

Refugiații ucraineni cazați la Sala Polivalentă din Chișinău, 8 martie 2022
Refugiații ucraineni cazați la Sala Polivalentă din Chișinău, 8 martie 2022

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG