Linkuri accesibilitate

Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc


Ultimul miting politic la care a participat Vlad Plahotniuc în calitate de lider al Partidului Democrat, înainte de a pleca din țară, Chișinău, 9 iunie 2019.
Ultimul miting politic la care a participat Vlad Plahotniuc în calitate de lider al Partidului Democrat, înainte de a pleca din țară, Chișinău, 9 iunie 2019.

Actualizare 22 mai:

Judecătorii au admis în dimineața zilei de 22 mai demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

-------------------------------------------

Judecătoria Chișinău se va pronunța vineri, 22 mai, cu privire la cererea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de a se emite un mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider democrat, plecat din țară din iunie anul trecut când partidul său a fost înlăturat de putere.

La începutul acestei săptămâni, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Vld Plahotniuc, alături de Ilan Șor, este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Împotriva lui Vladimir Plahotniuc s-au formulat și trei capete de acuzare: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Potrivit procurului general, imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate autorităților americane pentru a cere extrădarea lui Vad Plahotniuc în Republica Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG