Linkuri accesibilitate

Kamala Harris va vizita Polonia și România


Kamala Harris, vicepreședinta SUA

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, urmează să sosească în Polonia pe 9 martie pentru a se întâlni cu oficialii polonezi pentru a discuta despre invazia rusă a Ucrainei și impactul pe care îl are războiul asupra regiunii. În timpul călătoriei sale proiectată să se desfășoare între 9 și 11 martie, Harris va vizita și România, țară membră NATO situată pe flancul de sud-est al alianței.

Este de așteptat ca agenda discuțiilor de la Varșovia și București să se concentreze pe asistența economică, de securitate și umanitară pentru Ucraina, a spus Casa Albă.

„Întâlnirile vicepreședintelui se vor concentra, de asemenea, asupra modului în care Statele Unite îi pot sprijini în continuare pe vecinii Ucrainei, deoarece îi primesc și îngrijesc refugiații care fug de violență”, a spus secretarul de presă adjunct al vicepreședintei.

Polonia ajută aproximativ 1,2 milioane de ucraineni și alte persoane care au fugit de război până acum. Statele Unite și-au dublat prezența militară în Polonia la 9000 de soldați în ultimele săptămâni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG