Linkuri accesibilitate

Kasîm-Jomart Tokaiev: „În Kazahstan a fost reinstaurată ordinea”


Președintele kazah Kasîm-Jomart Tokaiev

Președintele kazah Kasîm-Jomart Tokaiev le-a spus luni liderilor unei alianțe regionale de securitate conduse de Rusia că în Kazahstan a fost restabilită ordinea după o săptămână de dezordini violente, soldate cu peste 150 de morți și mii de arestări.

„În Kazahstan a fost reinstaurată ordinea completă. Amenințările la adresa securității țării au fost respinse”, a spus Tokaiev la conferința prin video a Organizației Tratatului Securității Colective (OTSC). Tokaiev a numit recentele tulburări drept o „tentativă de lovitură de stat”. El a spus că intervenția trupelor OTSC, la cererea sa, a împiedicat planurile celor care ar fi pus la cale lovitura de stat, ceea ce a permis restabilirea ordinii la Almatî. El a mulțumit personal președintelui rus Vladimir Putin.

„Groaznic și înspăimântător”: mărturiile oamenilor care părăsesc Kazahstanul
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:15 0:00

La rândul său, Putin s-a referit la summit la protestele pro-democrație din Ucraina din 2014 cunoscute ca „revoluția oranj” sau „Maidanul de la Kiev” într-un mod negativ, spunând că în Kazahstan „au fost folosite aceleași tehnologii de sprijin informațional pentru tulburările cunoscute de pe Maidan”. Putin a spus că Rusia nu va mai tolera asemenea „revoluții colorate” în vecinătatea sa.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG