În această perioadă electorală am auzit de la multe persoane că simt multă tensiune legat de alegerile din R. Moldova, dar și cele din Georgia, România sau Statele Unite ale Americii. În plus, oamenii deja se gândesc cu înfrigurare la alegerile parlamentare din Republica Moldova de la anul.
Acest an, supranumit și „super electoral”, pare să continue șirul de evenimente care ne-au ținut în tensiune în ultimii ani, începând cu pandemia de COVID-19 și continuând cu războiul din Ucraina și crizele economice care au venit la pachet cu aceste dezastre. Iar acum și războiul din Orientul Mijlociu.
Toate acestea au făcut ca tensiunea politică la nivel mondial să fie tot mai mare. Se întâmplă pe fundalul schimbărilor climatice și a dezvoltării Inteligenței Artificiale, văzută ca o soluție de unii și ca o amenințare de alții.
Am discutat cu Adriana Boros, terapeută narativistă și consilieră educațională despre cum putem gestiona stresul în această perioadă dominată de crize sociale de tot felul, care ne afectează pe toți.
În acest episod din „Laboratorul social” Adriana Boros explică de ce adaptarea la astfel de situații dificile nu este soluția și de ce e mai important să ne dezvoltăm reziliența. Vei afla care este deosebirea dintre adaptare și reziliență și de ce depinde capacitatea noastră de a face față situațiilor dificile.
De asemenea, am discutat despre comportamentele și atitudinile care ne ajută în astfel de situații, dar și care sunt cele de evitat. Și în final, am analizat dacă situațiile de criză pot fi și oportunități de dezvoltare la nivel individual și la nivel de societate.
„Laboratorul social” poate fi găsit și pe Apple Podcasts și YouTube. Peste hotare, podcastul este accesibil și pe Spotify.
📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te