Linkuri accesibilitate

Lista țărilor considerate „zona roșie”, pentru care se impune autoizolarea, s-a extins la 72


Punctul vamal de la Basarabeasca

De luni, 9 august, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin, direct sau în tranzit, din 72 de state ale lumii, vor trebui să stea în regim de autoizolare, timp de 14 zile. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui responsabililor de la minister, la lista existentă anterior, au fost adăugate următoarele țări: Belarus, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Georgia, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Rusia, Spania, Turcia, Statele Unite ale Americii.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, care este mai mare de 100 cazuri la 100 de mii de populație.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin, direct sau în tranzit, din cele 72 de state, pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, informează agenția IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG