Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătății confirmă scăderea „semnificativă” a numărului de cazuri de COVID-19


Autoritățile moldovene au confirmat scăderea „semnificativă” a numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în săptămâna 7-13 februarie.

Potrivit datelor publicate marți pe site-ul Ministerului Sănătății, infectările noi au scăzut față de săptămâna anterioară cu 40%. Pe de altă parte, potrivit acelorași date, numărul deceselor provocate de COVID-19 a crescut, de la o săptămână la alta. Ministerul Sănătății mai informează că procesul de vaccinare s-a încetinit ușor de la o săptămână la alta, cu 3%.

Acoperirea națională cu o doză, în populația generală, constituie circa 31%, iar cu schemă completă – peste 29%, arată datele Ministerului. Pe de altă parte, ministra sănătății, Ala Nemerenco, este citată de TVR Moldova cu declarația că „neoficial”, ar fi vaccinați peste jumătate din moldoveni. Pe fondul scăderii cazurilor noi de infectare, autoritățile moldovene au anunțat relaxări ale restricțiilor, din 16 februarie, în localitățile care nu sunt sub „cod roșu”, dând inclusiv permisiunea de a face petreceri la restaurante.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG