Linkuri accesibilitate

Ministrul american de finanțe critică Rusia înaintea summitului G20


Ministrul american de finanțe, Janet Yellen

Ministrul american de finanțe, Janet Yellen, a declarat că războiul Rusiei din Ucraina reprezintă „cea mai mare provocare” pentru economia globală. „Cea mai mare provocare pe care o avem astăzi vine din partea Rusiei”, a declarat ea într-o conferință de presă susținută la 14 iulie la Bali, înaintea reuniunii șefilor de finanțe din cadrul Grupului celor 20 (G20), care va avea loc la 15-16 iulie.

„Comunitatea internațională trebuie să fie lucidă cu privire la consecințele economice și umanitare ale războiului [președintelui Vladimir Putin].” Invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina a exacerbat presiunile inflaționiste prin creșterea prețurilor la combustibili și alimente, lovind o lume care se luptă să iasă din criza economică produsă de pandemia de coronavirus.

Yellen a declarat că va face presiuni asupra aliaților de la reuniune pentru a conveni asupra unui plafon de preț pentru petrolul rusesc, pentru a reduce capacitatea Kremlinului de a-și finanța războiul și pentru a reduce costurile globale ale energiei. Ea nu a spus dacă șefii de finanțe occidentali vor ieși din sală atunci când oficialii ruși vor lua cuvântul la evenimentul din Indonezia, așa cum au făcut-o la o reuniune G20 de la Washington în aprilie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG