Linkuri accesibilitate

Ministrul Justiției și-a dat demisia. Cine îi va lua locul?


Stanislav Pavlovschi
Stanislav Pavlovschi

Stanislav Pavlovschi a demisionat invocând o serie de „incompatibilități de caracter personal”.

Într-o postare pe Facebook, Pavlovschi și-a explicat gestul: „ ...în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea mea în calitate de Membru al Guvernului”.

Pavlovschi nu a precizat însă în ce ar consta aceste „incompatibilități”, explicând numai că demisia sa este încă un exemplu că pentru membri guvernului creat de Blocul ACUM „legea ...este mai presus de toate”. Avocat, fost procuror şi fost judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova (2001-2008), Pavlovschi este vicepreşedinte al Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr”.

Premierul Maia Sandu a acceptat deja demisia și tot într-o postare pe Facebook, a informat că a propus-o pentru această funcție pe Olesea Stamate.

Olesea Stamate
Olesea Stamate

„Doamna Stamate a fost până în prezent președintă a Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat. Are experiență vastă în domeniile justiție, afaceri interne și reforma administrației publice centrale”, mai scrie prim-ministra pe pagina sa de Facebook.

Propunerea trebuie acum acceptată de președintele Igor Dodon.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG