Linkuri accesibilitate

Ministrul Justiției și-a dat demisia. Cine îi va lua locul?


Stanislav Pavlovschi

Stanislav Pavlovschi a demisionat invocând o serie de „incompatibilități de caracter personal”.

Într-o postare pe Facebook, Pavlovschi și-a explicat gestul: „ ...în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea mea în calitate de Membru al Guvernului”.

Pavlovschi nu a precizat însă în ce ar consta aceste „incompatibilități”, explicând numai că demisia sa este încă un exemplu că pentru membri guvernului creat de Blocul ACUM „legea ...este mai presus de toate”. Avocat, fost procuror şi fost judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova (2001-2008), Pavlovschi este vicepreşedinte al Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr”.

Premierul Maia Sandu a acceptat deja demisia și tot într-o postare pe Facebook, a informat că a propus-o pentru această funcție pe Olesea Stamate.

Olesea Stamate
Olesea Stamate

„Doamna Stamate a fost până în prezent președintă a Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat. Are experiență vastă în domeniile justiție, afaceri interne și reforma administrației publice centrale”, mai scrie prim-ministra pe pagina sa de Facebook.

Propunerea trebuie acum acceptată de președintele Igor Dodon.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG