Linkuri accesibilitate

Minut de reculegere în Parlamentul de la Chișinău pentru victimele incendiului de la spitalul din Constanța


Pompieri și jandarmi la spitalul din Constanța

Parlamentarii Republicii Moldova au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor incendiului care s-a produs, astăzi, la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Avem vești triste de peste Prut. Potrivit Ministerului de Interne al României, șapte oameni au decedat astăzi în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Persoanele se aflau în secția Anestezie și Terapie Intensivă. Exprimăm sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut persoanele apropiate în urma acestei tragedii”, a declarat Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău.

Ana Oglindă, deputat PAS, a propus efectuarea unui control al stării rețelelor electrice în spitalele din Republica Moldova, în special cele în care sunt tratați pacienții bolnavi de COVID-19, pentru a preveni eventualele riscuri de incendii. Igor Grosu a solicitat Ministerului Sănătății de la Chișinău ca aceste verificări să fie efectuate cât mai rapid. „Dacă va fi nevoie de modificarea cadrului normativ, Legislativul va acorda tot suportul necesar organelor competente pentru ca asemenea situații să nu se întâmple”, a subliniat președintele Parlamentului R. Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG