Linkuri accesibilitate

Negocieri la Budapesta pentru întoarcerea Wizz Air în R. Moldova


Compania ungurească Wizz Air și-a suspendat toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie, invocând motive de securitate ale spațiului aerian din regiune. 

Noua conducere a Aeroportului Internațional Chișinău și ambasadorul R. Moldova în Ungaria, Oleg Țulea, au avut, pe 27 iunie, la Budapesta, o ședință cu reprezentanții companiei low-cost Wizz Air, în frunte cu președintele Wizz Air Group, Robert Carey.

Întreprinderea de stat anunță, într-un comunicat de presă, că părțile au discutat despre dezvoltarea aviației civile din R. Moldova, despre ultimele noutăți legate de politica tarifară a aeroportului și despre programul de reduceri în curs de elaborare.

„Discuțiile au fost unele constructive și sunt un pas important în direcția creării unui mediu concurențial sănătos, de care să beneficieze atât companiile aeriene, cât și consumatorii”, se arată în comunicat.

Conducerea aeroportului, care a revenit recent în proprietatea statului, susține că „depune eforturi maxime pentru atragerea operatorilor aerieni pe aeroportul din Chișinău și speră că eforturile sale se vor încheia cu succes”.

Compania ungurească Wizz Air și-a suspendat toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie, invocând motive de securitate ale spațiului aerian din regiune.

Într-un răspuns oferit anterior serviciului unguresc al Europei Libere, Wizz Air a declarat că poartă discuții cu Guvernul de la Chișinău și că „își menține angajamentul față de piața din R. Moldova, monitorizează constant situația din spațiul aerian moldovenesc pentru a-și redeschide zborurile imediat ce acesta va deveni sigur”.

Compania nu spune exact care sunt riscurile de securitate, în condițiile în care șase operatori, majoritatea internaționali, operează în continuare zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Acum o săptămână, autoritățile moldovene au redus taxele aeroportuare, în speranța că vor atrage pe piață companii low-cost. Chișinăul poartă discuții în acest sens cu compania irlandeză Ryanair.

XS
SM
MD
LG