Linkuri accesibilitate

Noua ședință a CSP convocată astăzi de ministrul justiției nu s-a ținut din lipsă de cvorum


Ministrul justiției Sergiu Litvinenco

Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat câteva minute în urmă, la Procuratura Generală, că ședința Consiliului Superior al Procurorilor planificată pentru aceasta seara nu s-a ținut pentru că nu a fost cvorum și ședința va avea loc mâine la ora 10. La ședința din aceasta seara urma sa fie numit un procuror general interimar. Sergiu Litvinenco a spus ca s-au vehiculat mai multe nume, dar nu a dat mai multe amănunte. Unul din numele despre care s-a vorbit îi era necunoscut, a mai spus ministrul justiției.

Mai devreme, Sergiu Litvinenco scrisese pe Facebook că a fost informat, prin email, că procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor să analizeze aspectele invocate în sesizarea deputatului Lilian Carp împotriva lui Alexandru Stoianoglo a decis pornirea urmăririi penale a procurorului general și suspendarea acestuia din funcție pe durata anchetei și numirea unui procuror general interimar.

În sesizarea depusă, Lilian Carp a solicitat investigarea procurorului general sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și corupție pasivă. Acesta invocă legături dintre Veaceslav Platon și Alexandru Stoianoglo, în trecut ambii deputați, în spălătoria de bani numită „Laundromat”, scrie IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG