Linkuri accesibilitate

Număr record de decese legate de Covid-19 în R. Moldova


Flash mob pentru vaccinare: „Ca medic, aud regretele celor ajunși în stare gravă că nu s-au vaccinat”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:23 0:00

La sfârșitul lunii octombrie 2021, la Chișinău avea loc un flash mob pentru vaccinare: „Ca medic, aud regretele celor ajunși în stare gravă că nu s-au vaccinat”

Miercuri, 10 noiembrie, în R. Moldova s-a înregistrat un număr record de decesele legate de Covid-19, și anume 60. Totodată s-au raportat 980 de cazuri noi de infectare cu coronavirus iar Ministerul Sănătății a informat că a depistat acum o serie de nereguli în modul cum s-au raportat decesele.

Europa continua să fie epicentrul noului val de coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății avertiza miercuri că Europa și Asia Centrală sunt singurele regiuni din lume în care cazurile și decesele legate de COVID-19 sunt în creștere.

Decesele cauzate de coronavirus au crescut cu 10% în ultima săptămână, a spus OMS.

Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de noi infectări de la izbucnirea pandemiei , aproape 40 de mii iar unul din epidemiologii șefi a avertizat că în acest ritm s-ar putea ajunge la 100 de mii de decese legate de Covid-19.

Cele mai mari rate de infectare se înregistrează în landurile Bavaria și Saxonia, unde s-au introdus și noi măsuri mai drastice de control al pandemiei, începând cu extinderea obligativității de a prezenta certificatul Covid. Regulile nu sunt însă uniform aplicate în toată țara din cauza sistemului federal.

Rata de vaccinare în Germania cu schema completă este de sub 70%, dar ceva mai mare decât media de 65% din UE, arată ultimele date statistice ale Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG