Linkuri accesibilitate

Număr record de decese legate de Covid-19. Vacanța elevilor se prelungește


Joi, 28 octombrie, în R. Moldova s-a înregistrat un nou număr record de decese legate de Covid-19, și anume 46 de cazuri. Numărul de noi infectări a fost de peste 1.600, un alt record negativ din ultimele săptămâni. A crescut și numărul persoanelor internate cu Covid-19, la 2.764 dintre care 250 sunt în stare gravă.

Starea de urgență în sănătate publică, declarată pe 9 septembrie, se prelungește până pe 30 noiembrie inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a decis Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Din 8 noiembrie, se sistează organizarea și desfășurarea evenimentelor private cum ar fi nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive, transmite IPN.

CNESP a invocat creșterea alarmantă a numărului de infectări și noi decese legate de Covid-19: incidenţa în ultimele șapte zile a fost de 308 cazuri la 100 mii de persoane, în creștere cu 16% comparativ cu săptămâna precedentă.

Mortalitatea legată de Covid-19 , în ultimele șapte zile, a ajuns la 6,9 decese la 100 mii populație, în creștere cu 18% comparativ cu săptămâna precedentă și cu 156% comparativ cu luna precedentă.

Pentru a evita trecerea la învățământul la distanță (care a funcționat cu multe probleme anul trecut) s-a decis ca vacanța de toamnă a elevilor să fie prelungită cu șapte zile, adică până pe 11 noiembrie. Măsura se aplică numai în regiunile aflate sub codul roșu de alertă epidemiologică: municipiile Chișinău și Bălți, precum și localități din UTA Găgăuzia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG