Linkuri accesibilitate

Numărul deceselor din Rusia provocate de coronavirus a atins un nou record


Numărul deceselor din Rusia provocate de coronavirus a atins un nou record pentru a patra zi consecutiv, cazurile confirmate continuând să crească și ele și determinând Kremlinul să își exprime îngrijorarea. Grupul de lucru pentru pandemia de coronavirus al guvernului a raportat 887 de decese astăzi, cel mai mare număr zilnic din Rusia de la începutul pandemiei. Recordul anterior, cu o zi mai devreme, se ridica la 867.

Numărul de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore a ajuns la 24.522 - cel mai mare de la sfârșitul lunii iulie, potrivit autorităților. „Dinamica este proastă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, astăzi, adăugind că „provoacă îngrijorare”.

Cu toate acestea, vicepremierul Tatiana Golikova, care conduce grupul de lucru, a declarat că guvernul nu intenționează să impună un nou lockdown.

Rusia, a cincea țară cel mai afectată din lume, cu peste 7 milioane de persoane infectate, a avut un singur lockdown la nivel național, la începutul pandemiei în primăvara anului trecut. Autoritățile ruse au evitat să impună restricții dure de atunci, deși cazurile au crescu pe măsură ce vaccinările își încetinesc ritmul sau chiar se opresc.

În ciuda faptului că Rusia a lansat primul vaccin COVID din lume în august 2020, Sputnik V - sondajele arată că rușii sunt sceptici în privința vaccinării, majoritatea spunând că nu intenționează să fie vaccinați.

Puțin peste un sfert din populație fusese complet vaccinată începând cu 28 septembrie, potrivit site-ului web Gogov, care măsoară datele îmbolnăvirii de COVID din regiunile Federaţiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG