Linkuri accesibilitate

Oficiali occidentali: rezistența ucraineană prelungește confruntările


Imagini din Kiev, 26 februarie, 2022

Oficiali occidentali spun că planul Rusiei în Ucraina nu merge întocmai cum ar vrea Kremlinul, iar rezistența ucrainenilor va duce la un război lung.

„Acest război va dura”, a spus la Paris, la o expoziție agricolă, sâmbătă, președintele francez Emmanuel Macron, avertizând că ostilitățile vor avea consecințe economice „îndelungate”.

James Heappey
James Heappey

Ministrul britanic al forțelor armate, James Heappey, a spus că invazia rusească din Ucraina a fost încetinită de rezistența ucraineană. El a apreciat că luptele din capitala Kiev sunt deocamdată restrânse, implicând „grupuri foarte izolate de forțe speciale” rusești, iar „coloanele armate” care se îndreaptă spre oraș sunt încă la „oarecare distanță”.

„Se pare să planul rusesc nu se încadrează nici pe departe în desfășurător. Cred că acesta va fi un mare motiv de îngrijorare pentru președintele Putin; asta demonstrează că planul rusesc a avut greșeli și că Putin primește sfaturi greșite”, a mai spus ministrul britanic.

Iar adjuncta secretarului de stat american, Wendy Sherman, a spus serviciului ucrainean al postului de radio Europei Libere că invadarea neprovocată a Ucrainei a fost un mare „calcul greșit” al președintelui Putin, și va avea consecințe negative uriașe nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG