Linkuri accesibilitate

Opozanții iranieni au piratat camerele de supraveghere la comemorarea lui Khomeini


Hassan Khamenei la comemorarea lui ayatollahului Khomeini

Un grup de opoziție iranian afirmă că a piratat peste 5.000 de camere de supraveghere din Teheran la comemorarea morții fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Khomeini.

Mujahedeen-e-Khalq (MKO) a difuzat un clip video în care apare site-ul municipalității din Teheran și altele cu o suprapunere grafică în care se vorbește despre „antiumanul Khomeini". Această imagine includea, de asemenea, o imagine a liderului suprem Ali Khamenei cu un "X" roșu pe față, precum și imagini ale liderilor MKO, Massoud Rajavi și soția sa, Maryam Rajavi, în timp ce făcea apel la o „revoltă până la răsturnarea” puterii.

Clubul Tinerilor Jurnaliști, afiliat al televiziunii de stat iraniene, a recunoscut pirateria informatică, scriind pe Twitter că „o parte din rețeaua de camere de supraveghere municipale, precum și infrastructura de servicii, cum ar fi site-ul municipalității din Teheran și, de asemenea, o parte din site-urile de automatizare internă și alte sisteme de comunicare ale angajaților sunt întrerupte".

Atacul survine după ce aproximativ 50 de sisteme ale Ministerului Agriculturii au fost atacate și piratate la începutul lunii mai.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG