Linkuri accesibilitate

Pe fundalul pandemiei, Parlamentul votează reducerea TVA la 6% pentru HoReCa


Din 1 octombrie, va fi aplicată cota redusă TVA – 6%, în loc de 12% – la serviciile de cazare și la produsele alimentare sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, pentru agenții economici din sectorul HoReCa. Joi, deputații au votat, în unanimitate, în două lecturi, reducerea TVA pe perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, relatează IPN.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a precizat că accelerarea lansării facilităților fiscale pentru industria HoReCa este importantă, deoarece companiile suportă pierderi considerabile din cauza restricțiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Deputatul BCS, Vasile Bolea, consideră însă că dacă se vrea cu adevărat să fie susținut sectorul, pe lângă reducerea cotei TVA, trebuie revăzute deciziile CNESP care vizează HoReCa.

Până la sfârșitul lunii octombrie, R. Moldova se află în stare de urgență în sănătatea publică. Municipiile Chișinău și Bălți (unde vor avea loc alegeri locale în curând) sunt pentru moment în codul roșu de alertă din cauza numărului mare de infecții noi, la fel ca alte 176 de localități.

Miercuri s-au anunțat și noile restricții impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus – în linii mari, extinderea utilizării certificatului Covid, tipărit sau pe suport mobil. În localitățile aflate sub cod roșu de alertă sanitară, restaurantele sau cafenelele pot funcționat la o capacitat de max 50% în interior, cu verificarea certificatului Covid.

Joi, în R. Moldova s-au înregistrat din nou peste 1.200 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 17 decese legate de Covid-19.

XS
SM
MD
LG