Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la Chișinău a anulat un articol discriminatoriu ce se referă la educarea copiilor


Parlamentul de la Chișinău a aprobat, în ședința de astăzi, joi, 27 februarie, proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală, informează agenția IPN.

Proiectul de modificare specifică că de statut de persoană asigurată în sistemul AOAM va beneficia părintele, inclusiv adoptiv, care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii, pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani. Documentele justificative care confirmă faptul că părintele exercită în mod efectiv creșterea și educarea copiilor vor fi eliberate de către structurile teritoriale de asistență socială.

Anterior Curtea Constituțională a emis o hotărâre prin care a remarcat faptul că un tată poate să se implice în creșterea copiilor, în același mod ca o mamă. Astfel, proiectul de lege pentru modificarea articolului 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală vine, inclusiv, să racordeze aceasta la prevederile constituționale și să excludă discriminarea existentă anterior.

XS
SM
MD
LG