Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la Chișinău se va convoacă joi și vineri în sesiune extraordinară


Parlamentul de la Chișinău se va convoacă joi și vineri în sesiune extraordinară pentru a examina solicitarea Guvernului cu privire la instaurarea stării de urgență pentru 60 de zile. Anunțul a fost făcut de șeful legislativului, Igor Grosu, după ședința Biroului permanent al legislativului.

„Joi vom dezbate solicitarea Guvernului cu privire la declararea stării de urgență. (...) Mă așteptam la o abordare mai colegială (din partea Gazprom n.r.) pentru că trecem printr-o perioadă mai dificilă privind criza energetică. Faptul că se insistă în cazul nostru și în acest moment, evident că a determinat guvernul să intervină cu solicitarea de instituire a strii de urgență”, a precizat speaker-ul Grosu.

Pentru vineri a fost aprobată o listă cu 15 proiecte de legi. O parte dintre ele sunt din sesiunea precedentă și vizează acorduri internaționale, inclusiv acordul cu Fondul Monetar Internațional. De asemenea, sunt proiecte ce vizează Legea procuraturii, dar și numiri în Comisia Națională pentru Supravegherea Pieței Financiare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG