Linkuri accesibilitate

Pe 16-17 noiembrie, ministrul de externe, Nicu Popescu, va merge la Moscova la invitația omologului său rus, Serghei Lavrov


Ministrul de externe, Nicu Popescu. 16 septembrie 2021

Ministrul de externe al R. Moldova, Nicu Popescu, va face o vizită de lucru la Moscova în 16-17 noiembrie, la invitația omologului său rus, Serghei Lavrov, se spune într-un comunicat de presă al diplomației ruse, preluat de presa de la Chișinău.

„Programul vizitei prevede negocieri ale miniștrilor, care vor lua în considerare probleme de actualitate ale cooperării bilaterale cu accent pe subiectele de interacțiune dintre ministerele de externe ale celor două țări (...). Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rând ONU, precum și formatelor de integrare regională, inclusiv CSI, EAEU și OCEMN”, se mai arată în comunicat.

Anunțul vine la puțin timp după ce Chișinăul a declarat închisă criza legată de aprovizionarea cu gaze rusești a R. Moldova, pe care opoziția pro-rusă a pus-o pe seama presupusei politici greșite față de Moscova a partidului pro-prezidențial de guvernare PAS.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG