Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Cum va organiza guvernul lui Dorin Recean „Adunarea Națională Moldova Europeană”?


Guvernul în frunte cu Dorin Recean va fi printre organizatorii manifestației din 21 mai, din centrul capitalei moldovene, o inițiativă a președintei Maia Sandu numită „Adunarea Națională Moldova Europeană”
Guvernul în frunte cu Dorin Recean va fi printre organizatorii manifestației din 21 mai, din centrul capitalei moldovene, o inițiativă a președintei Maia Sandu numită „Adunarea Națională Moldova Europeană”

În ediția de astăzi, aflați cum va pune umărul guvernul la organizarea unui mare miting pro-european la Chișinău și cum reușește MAI să facă față provocărilor legate de războiul din Ucraina.

Cum va organiza guvernul lui Dorin Recean „Adunarea Națională Moldova Europeană”?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Guvernul în frunte cu Dorin Recean va fi printre organizatorii manifestației din 21 mai, din centrul capitalei moldovene, o inițiativă a președintei Maia Sandu numită „Adunarea Națională Moldova Europeană”. Evenimentul ar urma să aibă loc înaintea unui summit al Comunității Politice Europene, pe care R. Moldova îl va găzdui pe 1 iunie, la care sunt așteptați lideri din peste 40 de țări și înalți oficiali ai UE. În ședința de guvern de miercuri, premierul Dorin Recean a îndemnat cetățenii să participe într-un număr cât mai mare la manifestația pro-europeană din 21 mai, după ce formațiuni de opoziție și-au îndemnat și ei susținătorii să vină la o contra-manifestație în PMAN.

Alte teme ale ediției din 13 aprilie:

  • Amenințările hibride, pe agenda MAI – un interviu cu ministrul de interne, Ana Revenco.
  • „Marea Adunare Națională, inconsecvențe și critici” – un punct de vedere al scriitorului Vitalie Ciobanu.
  • Acordând Ucrainei și R. Moldova statutul de țări candidate la aderare, Uniunea Europeană a acționat strategic, punând începutul unei „noi Uniuni Europene”, spune analistul american Jeff Gedmin, fost președinte al RFE/RL, invitatul rubricii „Panorama interviu”.
  • Guvernul Italiei a declarat stare de urgență pentru a putea face față creșterii numărului de migranți.
  • Sancțiunile impuse Rusiei de Statele Unite și aliații lor încep să dea rezultate.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG