Linkuri accesibilitate

„Pe agendă”: Moldova speră la mai mult sprijin NATO| Slovacia sub spectrul „orbanizării” 


Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.
Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.

R. Moldova speră să primească „mai multe garanții de securitate” din partea NATO până la summitul Alianței Nord-Atlantice, din iulie, de la Vilnius, a spus Viorel Cibotaru, ambasadorul R. Moldova în Belgia și șeful misiunii NATO.  

„Să fie mai multe și mai concrete asigurările cu privire la garanțiile de securitate pentru Moldova”, a precizat Cibotaru într-un interviu cu corespondentul Europei Libere, Denis Dermenji. Totodată a vorbit și despre perspectiva ridicării „la un nivel mai înalt” a relațiilor R. Moldova cu NATO.

Moldova speră la mai mult sprijin NATO | Slovacia sub spectrul „orbanizării” 
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:02 0:00

Alte subiecte ale episodului din 15 iunie:

  • Mulți profesori folosesc vacanța de vară ca să lucreze în străinătate, să-și mai mărească veniturile. O treime din profesorii gimnaziului „Pavel Buruiană” din satul Condrătești, raionul Ungheni – mai precis patru din totalul de 12 – își vor petrece vara muncind peste hotare, i-a spus directoarea școlii, Angela Andranovici, colegei noastre Liuba Maxim. Angela Andranovici pleacă la Milano, în Italia.
Își petrec concediul muncind, unii profesori pleacă în străinătate pe timp de vară
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:41 0:00
  • Se înmulțesc indiciile că Ucraina ar fi în spatele sabotării gazoductelor Nord Stream 1 și 2, din Marea Baltică, care leagă Rusia de Germania. Exploziile au avut loc în septembrie 2022, la șase luni de la lansarea invaziei ruse în Ucraina.
  • „Slovacia este ținta unui atac hibrid disproporționat din partea Rusiei”, spune jurnalista slovacă Marina Galisova, într-un interviu cu Europa Liberă. Un atac lansat de Moscova cu scopul de a semăna „haos și discordie” în viața politică, de a submina instituțiile democratice ale Slovaciei și în ultimă instanță, de a-și crea încă un „cal Troian în NATO și EU”, pe lângă Ungaria, mai spune Marina Galisova.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG