Linkuri accesibilitate

Pe agendă | O remaniere de guvern care ridică multe întrebări și dă puține răspunsuri 


Andrei Spînu, Dan Perciun și Colonelul Adrian Efros au depus jurământul de învestire în fața Președintei Maia Sandu.
Andrei Spînu, Dan Perciun și Colonelul Adrian Efros au depus jurământul de învestire în fața Președintei Maia Sandu.

Acum o săptămână se anunța plecarea din guvern a trei miniștrii: ministra de Interne, ministrul Educației și cel al Infrastructurii – fără multe explicații iar luni, erau numiți înlocuitorii, tot fără multe explicații. 

Fostul vicepremier Andei Spînu a revenit la conducerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care însă nu mai are și energia în subordine. Deputatul PAS Dan Perciun a devenit ministru al Educației și Cercetării, iar militarul Adrian Efros – ministru al Afacerilor Interne.

Ultimele două numiri nu au provocat multe comentarii, dar revenirea lui Andrei Spînu în guvern după numai 6 luni de la „remanierea” sa a fost îndelung comentată. Și nu mereu binevoitor.

Cristina Popușoi a urmărit valul de remanieri, a stat și de vorbă cu câțiva membri ai partidului de guvernământ PAS – reportajul video realizat cu această ocazie este pe pagina noastră de web la moldova.europalibera.org

 O remaniere de guvern care ridică multe întrebări și dă puține răspunsuri 
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 19 iulie:

  • Pe 11 iulie, Parlamentul European a prelungit cu un an măsura prin care au fost suspendate taxele și au fost majorate cotele pentru o serie de produse agricole exportate din R. Moldova către Uniunea Europeană. Cum se adaptează fermierii și în ce condiții ar putea profita din plin de pe urma acestor facilități ?
  • Ce l-a determinat pe Vladimir Putin să ordone invazia din Ucraina, de ce a ignorat Occidentul ani de zile amenințarea pe care o reprezenta politica agresivă a Kremlin-ului și ce ar aduce o eventuală schimbare la conducerea Rusiei ? Întrebări la care răspunde experta franceză în istoria Rusiei contemporane și a fostei URSS, Francoise Thom.
  • Spania, care deține președinția prin rotație a Uniunii Europene, se pregătește de alegeri generale anticipate, programate duminică 23 iulie.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG