Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Gări pustii și trenuri mai lente, mai rare... Guvernul promite să modernizeze infrastructura feroviară


Din anul 2016, niciun tren de pasageri nu mai trece prin Gara Căinari, iar acum are loc doar transportul de mărfuri

În această ediție, aflați ce măsuri promite să ia Guvernul pentru modernizarea căilor ferate, și ce spune un tânăr belarus despre refuzul Chișinăului de a-i oferi azil.

Gări pustii și trenuri mai lente, mai rare... Guvernul promite să modernizeze infrastructura feroviară
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Autoritățile moldovene au lansat un plan ambițios de modernizare a infrastructurii de transport pentru următorii doi ani. Planul prevede, între altele, renovarea a 400 de kilometri de cale ferată și lansarea circulației unor trenuri de mare viteză. Dar, până atunci, Chișinăul va trebui să găsească banii necesari pentru a menține pe linia de plutire rețeaua de căi ferate. În ultimii ani, circulația trenurilor de pasageri a fost sistată pe mai multe tronsoane din cauza numărului mic de călători, dar și din cauza războiului din Ucraina.

Gara în care nu mai vine niciun tren de călători
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:52 0:00

Alte teme ale ediției din 18 septembrie:

  • Povestea unui tânăr belarus care a solicitat azil în R. Moldova, dar a cărui cerere a fost respinsă după un an de așteptare. Tânărul spune că a fugit în 2020 de persecuțiile regimului din Belarus, iar acum va trebui să părăsească și Republica Moldova.
  • Polonia, Ungaria și Slovacia ignoră decizia UE și continuă să interzică importul de cereale ucrainene.
  • „Marele discurs” al șefei Comisiei Europene și speranțele Ucrainei, Moldovei și altor țări candidate.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
XS
SM
MD
LG