Linkuri accesibilitate

Pentagonul a alocat încă 300 de milioane de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina


Clădirea Pentagonului.

Ministerul american al apărării a anunțat alocarea a 300 de milioane de dolari în „asistență de securitate” pentru Ucraina, pentru a întări capacitțile de apărare ale acestei țări.

Secretarul de presă al Pentagonului John Kirby a spus într-o declarație pe 1 aprilie că între echipamentele din noul pachet de asistență se află sisteme de rachete ghidate cu laser, vehicule blindate, aparatură pentru viziune de noapte, muniție și provizii medicale.

„Această decizie scoate în evidență hotărârea neabătută a Statelor Unite de a respecta suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și de a sprijini eforturile sale eroice de respingere alegerea războiului de către Rusia”, a amai spus Kirby, adăugând că Statele Unite continuă să conlucreze cu aliații și partenerii lor lor pentru a indentifica și pentru a pune la dispoziția Ucrainei capacități de apărare adiționale.

Statele Unite au alocat Ucrainei mai mult de un miliard 600 de milioane de dolari în asistență de securitate de la începerea agresiunii rusești în luna februarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG