Linkuri accesibilitate

Portul Giurgiulești, utilizat peste limitele operaționale


Portul de la Giurgiulești și-a început activitatea în 2007. Acesta este format dintr-un terminal petrolier, un terminal de mărfuri generale și de pasageri, incluzând și unul de cereale.
Portul de la Giurgiulești și-a început activitatea în 2007. Acesta este format dintr-un terminal petrolier, un terminal de mărfuri generale și de pasageri, incluzând și unul de cereale.

De la izbucnirea războiului în Ucraina, volumul mărfurilor transbordate prin portul Giurgiulești din sudul R. Moldova a crescut simțitor, cifrându-se la aproximativ 5,6 milioane tone. Transbordările de mărfuri au depășit 2,6 milioane tone, peste capacitățile portului.

Complexul portuar moldovean a devenit mai atractiv pentru agenții economici locali, mai ales după ce zonele porturilor Odesa și Reni au devenit țintă a atacurilor rusești, spune Igor Zaharia, directorul Agenției Navale, invitat în podcastul „În esență...”

Șeful Agenției Navale spune că volumul mărfurilor transbordate prin portul Giurgiulești [fluvial și maritim] a crescut semnificativ față de perioadele anterioare, iar prognozele indică că vor spori în continuare.

Anul trecut, spune Igor Zaharia, prin port au fost transbordate peste 2,6 milioane tone de mărfuri, în timp ce capacitatea portului este de 2 milioane tone anual.

În 2022, anul în care Rusia a atacat Ucraina, prin portul din sudul R. Moldova au transbordate 1,9 milioane tone de mărfuri. Anul trecut, volumul importurilor a fost de circa 1,2 milioane tone, iar cel al exporturilor apr. 1,5 milioane tone. În primele cinci luni ale anului 2024 deja au fost transbordate peste un milion de tone de mărfuri, ceea ce indică că indicatorii ar putea trece și în acest an peste limitele operaționale ale portului.

Cerealele și produsele petroliere, în top

Cerealele sunt în topul mărfurilor transportate pe cale navală prin portul moldovenesc, spune în podcastul „În esență...” șeful Agenției Navale.

Datele oferite Europei Libere de instituție arată că, în 2023, s-au transportat peste 1,1 milioane tone de cereale și în jur de 600 mii tone de produse petroliere. La fel, pe primele poziții se plasează pietrișul și nisipul (peste 293 mii t.); uleiul vegetal (243 mii t.); îngrășămintele și fertilizanții (134 mii t.). Tendințele se mențin și în acest an.

Portul de la Giurgiulești și-a început activitatea în 2007. Acesta este format dintr-un terminal petrolier, un terminal de mărfuri generale și de pasageri, incluzând și unul de cereale. Tot acolo își desfășoară activitatea și o zonă economică liberă.

Podcastul „În esență...” poate fi ascultat pe Apple Podcasts și pe YouTube. Ca și celelalte podcasturi ale Europei Libere – „Reporterii”, cu un episod nou în [aproape] fiecare zi de luni; „Laboratorul Social” – în zi de marți; „Pe agendă cu Cristina Popușoi” – în fiecare zi de miercuri; și în fiecare zi de vineri podcastul de informații și analize „Dincolo de știri”.

  • 16x9 Image

    Eugen Urușciuc

    Lucrez în presă din 1992, după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova. Pe parcurs, am făcut parte din echipele mai multor redacții locale și regionale. Iar în august 2022 m-am alăturat Europei Libere Moldova, unde sunt gazda Podcastului „În esență...” și scriu pe teme din domeniul justiției, economie, politică și drepturile omului.

XS
SM
MD
LG