Linkuri accesibilitate

Președintele SUA critică Facebook pentru circularea dezinformărilor despre vaccinuri


Președintele SUA, Joe Biden

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, spune că platformele de socializare precum Facebook ar fi vinovate de „uciderea oamenilor” pentru că au permis circularea masiva a unor dezinformări despre vaccinurile împotriva coronavirusului.

Răspunzîndu-i unui reporter, liderul de la Casa Albă a spus că „singura pandemie pe care o avem este printre cei nevaccinați", a spus el, referindu-se la datele de la oficialii din domeniul sănătății care arată că virusul se răspândește aproape exclusiv printre persoanele care nu au fost vaccinate.

Multe dintre persoanele care refuză vaccinul au spus că ei nu au încredere în eficiența vaccinării. Facebook a respins comentariile lui Biden, spunând că a introdus reguli împotriva formulării unor afirmații false despre COVID-19 și oferă oamenilor informații fiabile despre vaccinuri.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Kevin McAlister, a declarat că peste 2 miliarde de oameni „au văzut informații autorizate despre COVID-19 și vaccinuri pe Facebook” și peste 3,3 milioane de americani au folosit, de asemenea, informații utile pe Facebook despre unde se pot vaccina”. Faptele arată că Facebook ajută la salvarea de vieți. Și punct”, a spus McAlister.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG