Linkuri accesibilitate

Premierul australian a discutat cu omologul său sârb despre situația vizei lui Djokovic


Novak Djokovic
Novak Djokovic

Premierul australian Scott Morrison a discutat cu omologul său sârb, Ana Brnabic, despre situația vizei lui Novak Djokovic, numărul unu mondial la tenis, în contextul în care jucătorul sârb nevaccinat se confruntă cu amenințarea de a fi expulzat, deși a câștigat o bătălie în instanță pentru a participa la campionatul Australian Open.

Cei doi șefi de guvern au convenit, în conversația lor telefonică, să păstreze legătura în chestiunea vizei contestate a jucătorului sârb de 34 de ani. „Premierul a explicat politica noastră nediscriminatorie la frontieră și rolul acesteia în protejarea Australiei în timpul pandemiei COVID-19”, se spune într-un comunicat de presă al oficiului lui Morrison.

Televiziunea publică sârbă RTS a relatat că Brnabic i-a cerut lui Morrison să se asigure că vedeta tenisului a fost tratată cu demnitate. „Premierul (sârb) a subliniat în mod special importanța condițiilor de antrenament și de pregătire fizică pentru viitoarea competiție, având în vedere că Novak Djokovic nu a fost lăsat să se antreneze în ultimele zile, iar turneul de la Melbourne începe în acest weekend”, a relatat RTS.

Între timp, Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, a ieșit pe un teren de tenis, la câteva ore după ce a fost eliberat, luni dintr-un hotel de carantină din Melbourne, pentru a recupera timpul de antrenament pierdut înaintea campionatului care începe pe 17 ianuarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG